img_4052.jpg

Vinnarna av bästa initiativ

inom Operation Dagsverke 2018

Vi på UNICEF vill premiera olika fantastiska initiativ bland de deltagande skolorna inom Operation Dagsverke. Vår stjärnspäckade jury presenterar nu vinnarna inom fyra olika kategorier under kampanjen 2018.

Skribent |

Publicerad |

2019 01 29

Uppdaterad |

2019 01 29

Vinnarna av bästa initiativ inom Operation Dagsverke 2018 har utsetts

Under 2018 års Operation Dagsverke har de deltagande skolorna kunnat tävla inom kategorierna Bästa kreativa film, Bästa kreativa initiativ, Bästa budskap och dessutom utses den skola som samlat in mest pengar.

Juryn bestod av Mark Levengood, UNICEF-ambassadör; Lina Axelsson Kihlblom, Chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamn; Lina Hultqvist, Sveriges Elevkårers ordförande; Viktor Frisk, artist och influencer; och Christina Heilborn, UNICEF Sveriges programchef.

Med följande motiveringar har vinnarna nu utsetts:

https://youtu.be/e1N0ySFqZ10

Årets vinnare: –  Eleverna visade oss ett engagemang utöver det vanliga och det märktes att denna gång var det "på riktigt", inte en uppgift i en lärobok. Vi kommer definitivt att vara med nästa höst. Då tror jag att ännu fler idéer och kreativa lösningar kommer upp för att samla in pengar, säger Carin Eriksson, lärare vid Ramsele skola.

img_4052.jpg
Tuva, Olivia, Bella, Stina, Alondra och Aisha från Lexby skola i Partille, som vann kategorin Bästa Budskap.Foto: Lexby skola.

Tuva, Olivia, Bella, Stina, Alondra och Aisha från Lexby skola i Partille, som vann kategorin Bästa Budskap. Foto: Lexby skola.

De fyra vinnande skolorna får diplom och biljetter till UNICEFs årliga tv-gala i maj. Stort grattis!

Varmt tack till alla skolor som aktivt och engagerat deltagit i Operation Dagsverke 2018. Ni har sett till att fler barn i Albanien ska få skydd mot våld i skolan. Hoppas att vi ses igen i höst! Ni kan redan nu anmäla er skola:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

collage-2.jpg
Sverige

Ytterligare en annorlunda termin går mot sitt slut och trots speciella förutsättningar kunde Operation Dagsverke våren 2021 fira 60 år! Burkar har pantats, musik har spelats in, fågelmatare har byggts, digitala utställningar har genomförts och mycket mer. Kreativiteten har verkligen flödat och vi riktar ett stort tack till alla som varit med.

img_2066.jpeg
Sverige

I fredags var det dags för Operation Dagsverkes årliga konferens som lockade elever och lärare från hela landet för att få inspiration till sina kommande dagsverken. Skolaktiviteten har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet och firar i år imponerande 60 år.

julia-kvadrat-2.jpg
Lärare

På Nilaskolan i Malå flödar kreativiteten och entreprenörsandan. Skolan är i full gång med att planera inför årets Operation Dagsverke – ett projekt där eleverna får lära sig mer om barns rättigheter och samtidigt samla in pengar för att hjälpa utsatta barn i andra länder. Läraren Julia Ritzén delar här med sig av sina bästa tips för hur projektet kan skapa mervärde i undervisningen.