uni214259.jpg

Vi finns kvar i Syrien

och kämpar för barnens liv

Den senaste tiden är vi många som har bedrövats av den hemska situationen som människorna i norra Syrien utsätts för. Just nu är runt 170 000 barn i behov av akut hjälp. UNICEF finns som en av få organisationer kvar i regionen och arbetar hårt för att hjälpa barnen.

Skribent |

Publicerad |

2019 10 16

Uppdaterad |

2019 10 16

Vi finns kvar i Syrien och kämpar för barnens liv

Kriget i Syrien är inne på sitt nionde år och är en av de värsta humanitära kriserna i världen. Syriens barn har levt i konflikt större delen av livet, och när våldet nu eskalerar utsätts tusentals barn återigen för ett ofattbart lidande.

Omkring 70 000 barn har tvingats fly undan oroligheterna i norra delen av landet, till följd av Turkiets offensiv. Situationen är mycket allvarlig och i dagsläget beräknas cirka 170 000 barn vara i behov av akut hjälp.

uni214259.jpg
Barnen bär inget ansvar för kriget, ändå är det de som får betala det högsta priset när våldet återigen eskalerar.Foto: © UNICEF/ Souleiman

På grund av det besvärliga säkerhetsläget tvingas många organisationer att dra sig tillbaka och avbryta sitt arbete. Men UNICEF finns fortfarande kvar, och vi trappar nu upp vårt arbete för att nå ut med livräddande hjälp till alla utsatta barn.

Behoven är enorma och vi arbetar dag som natt för att skydda barnen från våldet och förse dem och deras föräldrar med näring, hälsovård, vatten, sanitet och hygien.

Hittills har vi bland annat:

  • Levererat 95 000 liter vatten till de drabbade

  • Levererat 10 000 hygienpaket till familjer i området

  • Gett 508 kvinnor och barn nödhjälp i form av näring i al-Hol-lägret och lägret i Areesha

  • Hjälpt barn som har separerats från sina föräldrar

uni214257.jpg
Kvinnor och barn flyr från fallande bomber i staden Ras Al-ain. Vissa får tak över huvudet hos släktingar i närliggande städer, medan andra tvingas söka skydd i tillfälliga skyddsrum.Foto: © UNICEF/ Souleiman

UNICEF deltar även i diskussioner med beslutsfattare och regeringen, där vi kräver att våldet måste upphöra och att de ska ta ansvar för alla barn som är i behov av hjälp.

Vi finns kvar i Syrien och kämpar för alla barn som behöver skydd. Men behoven är enorma och vi behöver din hjälp. Var med och rädda barns liv, ge en gåva:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.