Gå till innehållet
Laddar…

Letar du paket till julklapps­spelet?

Saknar du den sista julklappen, eller letar efter något till dagens julklappslek? Här kommer tips som gör stor nytta – under hundralappen. Längst ned i inlägget hittar du också reglerna för spelet. En riktigt god jul önskar vi på UNICEF!

Betydelsefulla julklappar hittar du i UNICEFs gåvoshop: stora som små, men alla betydelsefulla för barn som behöver värme, näring och skydd mot farliga sjukdomar.

Tre värdefulla tips under hundralappen:

Livräddande nötkräm för 85 kronor

En värmande filt för 61 kronor

Skyddande poliovaccin för 98 kronor

Allt du handlar skickar vi till de barn som behöver det mest. Du får ett fint gåvo­kort via e-post, som du kan skriva ut och ge bort eller skicka. Snabbt och enkelt!

Regler för en variant av julklappsleken

1. Kom överens om hur mycket julklapparna får kosta. Tänk på att de ska kunna passa alla spelare.

2. Sätt er i en ring och lägg alla paket i mitten.

3. Kasta en tärning, låt den yngsta börja och gå sedan medsols. Slår du en 1:a eller 6:a får du välja ett paket från högen. Får du någon av de övriga siffrorna går turen direkt vidare till personen efter. Fortsätt tills alla paket tar slut.

4. Efter det sätter ni en tidtagare på 10-15 minuter, beroende på hur många ni är som spelar. Se till att ingen av deltagarna ser tidtagaruret. Spelet fortsätter som tidigare men den här gången får man ”sno” ett paket från någon annan, om man får en 1:a eller 6:a. Nu har du chans att ta det paket du är mest intresserad av!

5. När tidtagaren ringer är spelet slut och någon kommer att ha fler paket än andra. Om du har otur står du till och med utan…

Nu är det dags att öppna julklapparna!

En riktigt god jul önskar vi på UNICEF!