testamente-uni297229.jpg

Testamente - för

alla barn

Testamenten är sällan något man pratar om. Det kan kännas tungt och privat, ett ämne man knappt berör med varken vänner eller familj. Men om man ser ett testamente som en framtidssäkran istället, kanske det upplevs ljusare. Att du har möjlighet att påverka när du inte längre finns kvar.

Skribent |

Publicerad |

2020 05 20

Uppdaterad |

2020 05 20

Testamente - för alla barn

Visste du att det går att skriva in organisationer, som exempelvis UNICEF, i ditt testamente? Då är du med och fortsätter bygga en bättre värld för alla barn trots att du vandrat vidare. Du möjliggör på så sätt skolgång, du vaccinerar mot livshotande sjukdomar och gör att smutsigt vatten går att dricka. Så om du ser dig som en möjliggörare av allt detta kanske det inte känns så tungt ändå?

testamente-uni297229.jpg
Genom att testamentera till UNICEF är du med och ser till att barn som Joshua får en trygg uppväxt, möjlighet till fortsatt utveckling och vaccin mot farliga sjukdomar.Foto: UNICEF/ Schermbrucker

Hur mycket måste man testamentera?
En vanlig missuppfattning är att man måste ha väldigt mycket pengar för att kunna testamentera, men så behöver det inte alls vara. Mindre gåvor är precis lika viktiga för barnen. En gåva på exempelvis 5000 kronor, räcker till cirka:

  • 3 000 doser poliovaccin, eller

  • 1 400 påsar näringsrik nötkräm, eller

  • 1 300 doser mässlingsvaccin, eller

  • 54 000 vattenreningstabletter.

För det är faktiskt sant som det slitna uttrycket säger, att många bäckar små, bildar en stor å. Tillsammans kan vi skapa långsiktig förändring för barn världen över.

Att skriva ett testamente är väldigt personligt, och det har vi på UNICEF full förståelse för. Därför har vi tagit fram en broschyr med information som du kan ta del av i lugn och ro, när tiden känns rätt. Vår förhoppning är att innehållet i den ska kunna hjälpa dig, när du överväger att upprätta ett testamente.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

1000001028 copy12.jpg
Sverige

"Alla barn och unga ska behandlas lika, och ha samma rättigheter att leva och utvecklas under bästa möjliga förhållanden". Möt Elisabeth Schyum från Göteborg,

arne-larsson-familjens-jurist.jpeg
Sverige

Vi vet med säkerhet att livet inte varar för evigt. Men precis när det tar slut är omöjligt att veta. Därför är det klokt att inte vänta med att skriva ner dina önskemål om vad som ska hända när dagen väl kommer. Den rätta tidpunkten för att upprätta ett testamente är helt enkelt nu.

pexels-cottonbro-studio-4057764.jpg
Sverige

"Jag vill fortsätta ge fast jag inte längre finns." Möt Solveig, en av våra fantastiska Världsföräldrar, som har valt att testamentera till UNICEF.