image-13.png

Lärare är

riktiga hjältar

Så här i skolavslutningstider vill UNICEF Sverige passa på att hylla alla de lärare som stått stadigt under den gångna våren. En vår fylld av nya utmaningar och oro, som många gånger har kunnat härledas till coronapandemin.

Skribent |

Publicerad |

2020 06 07

Uppdaterad |

2020 06 07

Lärare är riktiga hjältar

Låt oss tillsammans uppmärksamma de lärare som har stått längst fram i klassrummet varje dag, hela terminen - för att skapa en trygg vardag för eleverna. Som fortsätter nöta tabeller, grammatik och historiska händelser, i skuggan av samhällets oro för vad som komma skall.

I Sverige har grundskolorna varit öppna under hela pandemin, vilket vi tror varit det allra bästa för barnen och deras föräldrar, som haft möjlighet att utföra sina arbeten (många gånger på distans). Landets lärare har fullföljt sina uppdrag i klassrummen, och därför tycker vi att de bör hyllas lite extra just nu.

image-13.png
Lärare är hjältar. Det är de som påverkar och engagerar elever och är med och förändrar världen. Foto: © UNICEF/Dahlstrand

Vid det här laget känner du säkert till att utbildning är en väg ut ur fattigdom, ett fundament för en bättre framtid. Att gå i skolan är en mänsklig rättighet och enligt barnkonventionen ska grundskolan vara gratis, obligatorisk och tillgänglig för alla.

Idag beräknar man att 74 procent av världens barn har fått sin skolgång avbruten, till följd av coronapandemin. En mycket oroande och olycklig siffra. På UNICEF gör vi allt som står i vår makt för att dessa barn ska få möjlighet att återuppta sin utbildning så snart som möjligt.

Genom att köpa vårt Världens bästa lärare-paket , är du med och ser till att fler barn får möjlighet att gå i skolan, samtidigt som du visar uppskattning till den lärare som finns i din närhet.

Och avslutningsvis: Till landets alla lärare – ni är hjältar!

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Skolflicka - Afghanistan 2023
Afghanistan

Över 118 miljoner flickor världen över får inte gå i skolan. Anledningarna till att så många flickor berörs är flera, bland annat fattigdom, barnäktenskap och könsrelaterat våld. Fattiga familjer investerar i de flesta fall hellre i pojkars utbildning.

Usivak_Samira_Kadric_P6A1471_Bosnien_2023
Bosnien och Hercegovina

Merva, 7 år, löser med vana rörelser uppgifterna på engelska på sin surfplatta. Vissa av hennes klasskamrater har aldrig gått i skolan, fastän de är äldre. Men med hjälp av Akelius digitala språkskola kan lärarna möta varje barn där hen befinner sig.

Ukrainskabarn-skola-2023-16x9
Senaste nyheterna

När världen brinner är det inte skolböcker man vill skänka i första hand. Utbildning är inte första hjälpen. Men det är helt akut. Hoppet om en bättre värld, och ett bättre liv, ryms i en skolväska.