pexels-cottonbro-studio-4057764.jpg

Ett trovärdigt

och tryggt givande

"Jag vill fortsätta ge fast jag inte längre finns." Möt Solveig, en av våra fantastiska Världsföräldrar, som har valt att testamentera till UNICEF.

Skribent |

Publicerad |

2020 09 28

Uppdaterad |

2020 09 28

"Det känns bra att testamentera till en organisation"

Att prata om testamenten kan vara svårt och tungt. Men så behöver det inte vara. Man kan se det som en möjlighet att själv bestämma vad som ska hända när ens eget liv är slut.

Solveig är månadsgivare till UNICEF sedan flera år tillbaka. Redan som liten inspirerades hon av sin mamma som var en förebild gällande att hjälpa andra och att ställa upp för dem som hade det svårt. 

– För länge sedan bodde mina föräldrar i Tyskland och där fanns en UNICEF-butik som vi brukade besöka. Än idag har jag kvar och använder en UNICEF-väska därifrån som jag fick av min mamma, säger hon.

Solveig har inga egna barn, men barnens bästa ligger henne ändå varmt om hjärtat.

– När jag var yngre ville jag ha barn själv men det blev aldrig så. Då bestämde jag mig istället för att jag ville hjälpa barn på andra sätt. Därför känns det extra bra att kunna säga att jag är Världsförälder, för då är jag förälder till alla världens barn istället för till ett eget.

uni350358.jpg
Att testamentera till UNICEF innebär att du hjälper barn över hela världen även när du inte längre finns kvar.Foto: ©UNICEF/Dejongh

Hon berättar att hon tidigare undrat om pengarna hon skänker verkligen kommer fram, men nu känner hon sig trygg. Genom den information som UNICEF regelbundet skickar ut till Världsföräldrar har Solveig kunnat läsa om den nytta hennes gåvor gör för barnen.

– Det ni rapporterar med tydliga exempel och bilder från världen gör att det känns bra och på riktigt. Att mitt stöd verkligen hjälper. När katastrofer händer, när barn behöver vaccineras, för att barn ska få gå i skolan och mycket mer.

Vill fortsätta att hjälpa barnen

Utöver sitt månadsgivande har Solveig nu valt att testamentera en del av sina tillgångar till UNICEF. Något som hon funderat länge på, och diskuterat med sin bror som även han tyckte att det var en bra idé.

– Jag tycker att det är viktigt och känns bra att testamentera till en organisation. För mig känns det självklart, jag skänker pengar till UNICEF nu för att jag vill hjälpa barnen och då kan jag lika gärna testamentera också – fortsätta ge fast jag inte längre finns så att säga. 

Och på frågan om hon har något önskemål om vad som ska hända med hennes pengar, svarar Solveig.

– Jag vill bara att de ska gå dit stödet behövs mest. Jag litar på att ni på UNICEF vet vart mina pengar kan göra störst skillnad.

Ett stort varmt tack från oss på UNICEF till dig Solveig! Din gåva skänker liv till världens barn.  

Vill du veta mer om hur du kan testamentera till UNICEF?

Beställ vår kostnadsfria broschyr och läs mer om hur du kan efterlämna en gåva som förändrar liv. Genom att testamentera till UNICEF är du med och ser till att barn får en trygg uppväxt, möjlighet till fortsatt utveckling och vaccin mot farliga sjukdomar. Och viktigast av allt: ditt bidrag räddar barns liv.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

1000001028 copy12.jpg
Sverige

"Alla barn och unga ska behandlas lika, och ha samma rättigheter att leva och utvecklas under bästa möjliga förhållanden". Möt Elisabeth Schyum från Göteborg,

arne-larsson-familjens-jurist.jpeg
Sverige

Vi vet med säkerhet att livet inte varar för evigt. Men precis när det tar slut är omöjligt att veta. Därför är det klokt att inte vänta med att skriva ner dina önskemål om vad som ska hända när dagen väl kommer. Den rätta tidpunkten för att upprätta ett testamente är helt enkelt nu.

Unicef-2022_Porträtt1-198_förlängd.jpeg
Sverige

Mark Levengood, ambassadör för UNICEF Sverige, skriver om sin älskade mamma och om hur man kan påverka barns framtid även när man inte längre finns kvar.