Gå till innehållet

Tillsammans gör vi nästa år till ett bättre år för barnen

Gott nytt år! Idag vill vi på UNICEF tacka alla er som på något sätt engagerat er för barnen under året som gått. Det har varit ett mörkt år för världen och för barnen. Men i sådana lägen skalar vi på UNICEF upp, ställer om och utökar vårt arbete, tack vare alla er. Stort tack! Läs om hur du varit med och förändrat barns liv.

2020 liknar inget år vi tidigare upplevt. Och vi kommer länge att tvingas leva med konsekvenserna av den pågående pandemin. Även om covid-19 inte är en sjukdom som i första hand drabbar barn, har just barnen fått betala ett väldigt högt pris.

Men tillsammans med er som är med och kämpar har UNICEF kunnat agera och arbeta oerhört hårt för att stoppa spridningen och mildra dess effekter på barnen.

Några exempel på UNICEFs insatser mot corona, till och med oktober 2020:

  • 2,9 miljarder människor har nåtts med information om hur man skyddar sig själv och sina barn från viruset.
  • 80 miljoner människor har fått hygienprodukter för att kunna tvätta händerna och minska smittspridningen.
  • Över 6,1 miljoner undernärda barn har identifierats och fått behandling.
  • 250 miljoner barn har på olika sätt har kunnat fortsätta sin utbildning på distans, trots att deras skolor är stängda.
  • 71 miljoner barn och vårdnadshavare har fått psykosocialt stöd.
  • Tillsammans med partners har vi sett till att över 70 miljoner kvinnor och barn har kunnat fortsätta få grundläggande sjukvård under pandemin.

Samtidigt har vi också:

  • Funnits på plats och räddat barns liv i Jemen, Syrien och andra akuta katastrofer världen över.
  • Bekämpat spridningen av ebola i Kongo-Kinshasa, genom att tusentals skolor och vårdcentraler har fått utrustning och möjligheter till handtvätt och att hålla god hygien.
  • Sett till att barnen som drabbades av de fruktansvärda explosionerna i Beirut fått psykosocialt stöd och möjlighet att fortsätta sin skolgång. Vi återuppbyggde också skolor och sjukhus, och levererade rent vatten.

Inget av detta hade varit möjligt utan alla er som kämpar tillsammans med oss för barnen. Låt oss nu fortsätta arbetet och göra nästa år till ett bättre år. För alla barn.

Ett riktigt gott nytt år önskar vi på UNICEF!