Default hero image

"Jag vet inte om jag hade

suttit här idag utan UNICEF"

Melodifestivalenvinnaren Tousin "Tusse" Chiza var fem år när han och hans familj tvingades fly från Kongo-Kinshasa. Under flykten kom han bort från sina föräldrar och hamnade i ett flyktingläger i Uganda. Se Tusse berätta sin historia under "Världens viktigaste kväll – och roligaste", ikväll 20.00 i TV4.

Skribent |

Publicerad |

2021 05 03

Uppdaterad |

2021 05 03

"Jag vet inte om jag hade suttit här idag utan UNICEF"

Laddningsbild från YouTube

Här finns egentligen en YouTube-video.

För att visa den behöver du tillåta marknadsföring i dina cookie-inställningar.

Ändra cookie-inställningar

UNICEF arbetar varje dag, året om, för att alla barn i hela världen ska få allt som de har rätt till. Och det har aldrig varit viktigare än nu. Vi behöver göra allt vi kan för att coronapandemin inte ska bli en bestående barnrättskris, och därför måste vi bli fler som kämpar för barnen .

Därför sänder vi "Världens viktigaste kväll – och roligaste", ikväll klockan 20.00 i TV4. Jenny Strömstedt och Daniel Norberg leder oss genom en kväll av starka berättelser från barns verklighet, med spännande gäster, humor och livemusik från några av Sveriges främsta artister.

Det var hemskt, tufft. Man visste inte om man skulle få mat eller rent vatten, om man skulle klara sig till nästa dag. Men när UNICEF-bussarna kom så var det ett hopp på något sätt.

Tusse Chiza

Bland annat får du möta årets vinnare av Melodifestivalen, Tusse Chiza, och höra hans berättelse om att som barn tvingas på flykt, livet i ett flyktingläger, och hur det var att komma till Sverige. Se hela reportaget med Tusse ikväll, 20.00, i TV4.

Bli Världsförälder redan nu. Då ger du pengar varje månad och är med och kämpar för alla barn – varje dag, året om:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.