mg_0158.jpg

Över 12 000 fler har

valt att kämpa för barnen

Trots att publiken saknades under "Världens viktigaste kväll – och roligaste" gick stämningen inte att ta miste på. Vi på UNICEF är otroligt tacksamma och glada över alla ni 12 030 personer som valde att bli Världsföräldrar ikväll. Just nu behövs er hjälp mer än någonsin tidigare och tillsammans kan vi ge hopp till barn världen över.

Skribent |

Publicerad |

2021 05 03

Uppdaterad |

2021 05 03

Över 12 000 fler har valt att kämpa för barnen

Vill du också bli Världsförälder och kämpa för barnen, varje dag, året om?

Jenny Strömstedt och Daniel Norberg guidade oss genom kvällen med bravur, och blandade gripande berättelser om barns verklighet med spännande gäster, humor och fin livemusik från Miriam Bryant, Loreen, Victor Leksell, Tusse Chiza, The Mamas, Eric Gadd  och  Titiyo .

Vi fick bland annat följa Tareq Taylor på en digital resa till Palestina, där han mötte Doa, tio år, och fick ta del av hennes vardag bakom murar på Västbanken. Och tidigare resenärerna Janne Andersson, Loreen och Pär Lernström reste tillbaka digitalt till Botswana, Sierra Leone och Bangladesh för att se hur situationen för barnen förändrats sedan de var där.

Kodjo Akolor tog med oss på vaccinets resa, och det bjöds på glada skratt med humorinslag från Anders Jansson, Petra Mede, Eva Röse, Suzanne Axell, Gustaf Hammarsten, Anders ”Ankan” Johansson och Rachel Mohlin  med flera.

På grund av coronapandemin dör just nu många barn av undernäring och enkla sjukdomar, bland annat på grund av nedstängningar som gör att barnen inte får livräddande vaccin eller behandling mot undernäring. Allt stöd från nya och gamla Världsföräldrar behövs nu mer än någonsin tidigare.

Tillsammans räddar vi barns liv och ger dem den barndom och framtid de har rätt till. Stort tack till alla nya och gamla Världsföräldrar!

Missade du att anmäla dig ikväll? Ingen fara, det är aldrig försent att bli Världsförälder:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.