un0443447.jpg

En hyllningskör till

alla lärare

För en tid sedan bad vi er dela med er av berättelser om lärare som betytt mycket för er eller kanske för era barn. Ni var många som ville vara med i hyllningskören och det är tydligt att lärare gör starka avtryck. Här kan du läsa några av de hyllningar som kommit in.

Skribent |

Publicerad |

2021 06 08

Uppdaterad |

2021 06 08

En hyllningskör till alla lärare

Om du vill hylla en särskild lärare lite extra just nu i skolavslutningstider, finns Världens bästa lärare-paketet i vår gåvoshop :

Hyllningskör till lärare som förändrat liv

Tack alla fantastiska lärare för allt ni gör! Ni ger barnen ni möter en bättre framtid, ni ingjuter hopp och lust att lära för livet.

❤️ Johanna vill hylla läraren Elin:
– Elin gav vår autistiska son tre fantastiska år i vanlig skola. I ur och skur gick de ut i skogen och använde naturen som lärare. Hon såg varje barn och med ram och kram lockade hon fram det bästa ur varje barn!

Alice är min kollega och hon är bäst i hela världen. Hon ser exakt alltid alla barn och deras behov. Hon är lugn, medveten, glad och så härlig att jobba med. Barnen tycker om henne väldigt mycket och hon är en trygghet för både barn och vuxna.

Wera skickar en fin hälsning till kollegan Alice

❤️ Annica vill hylla läraren Andreas:
– Andreas har varit en fantastiskt tålmodig, pedagogisk och rolig lärare som fick ta över en ganska ”trasig” klass som inte hade haft en trygg pedagog utan hade fått starta med flera olika vikarier. Han har kämpat tålmodigt och nu när klassen går ut 6:an så kan de göra det med en känsla av trygghet och med mycket kunskap i ryggsäcken.

❤️ Tina vill tacka läraren Donald:
– Han fick stopp på mobbningen mot mig, som hade pågått i 7,5 år. Lyssnade och hade ögonen öppna, som lärare i låg/mellanstadiet INTE gjorde.

Med sitt engagemang och sin fantastiska fantasi, ger hon lärdom och skapar magi. Det är häftigt att hon alltid ser möjligheter i allt, och att hon aldrig ger upp är himla ballt. Som lärare har hon verkligen hittat rätt, för hon är fantastisk på alla sätt.

Sanna skickar en dikt till läraren Sofia

❤️ Mona skickar en fin hälsning till sin mamma Batool:
– Min mamma har jobbat som lärare i mer än 40 år. Hon har en enorm glädje, engagemang och intresse för sina elever. Hon lyckas möta varje elev där eleven befinner sig och hon lyckas väcka deras nyfikenhet och glädje för mer kunskap. Hon har under sina år som lärare inspirerat många elever och hon har också inspirerat mig att se glädjen i det arbete som jag utför.

❤️ Dragica vill tacka läraren Vera:
– Som liten var jag väldigt blyg. När jag började 1:a klass och fröken Vera tog emot, kändes det genast mycket bättre. Hela första terminen följde jag henne som en liten skrämd valp. Men för varje dag blev jag självständigare och självständigare. Hon var också den som gjorde att jag själv som vuxen blev lärare. Vera var bäst, hon gjorde mig stark och självständig. När hon blev gammal besökte jag henne ofta. Jag vill hylla Vera.

Hon tar hand om och hjälper mitt barn att utvecklas på ett helt fantastiskt sätt!

Elias vill hylla läraren Lena

❤️ Pia minns läraren Björn med värme:
– 11 år gammal flyttade jag till en ny stad, började i en ny skola och fick förstås en ny lärare, Björn. Han såg mig och jag förstod att jag var någon, att jag var bra. Jag hade tidigare levt med självbilden att jag var lite trög och att jag inte dög något till. Min lärare förändrade allt, synen på mig själv, jag förstod att jag hade en framtid, att jag var bra. Det blev bara ett år i den skolan innan familjen flyttade vidare. Det året har format mig, det väckte en lust att utvecklas och en kaxighet som jag burit med mig genom livet. Året då allt förändrades var 1969 i Södertälje. Tack Björn!

❤️ Liselott vill tacka sin lärare Anita:
– Hon var min lärare i mellanstadiet och det fantastiska med henne var den kärlek till yrket hon spred och förmågan att se alla barn och möta oss där vi var. Hon är skälet till att jag är lärare idag. Hon är min stora förebild.

Palle är en otroligt fantastisk och engagerad lärare, som har en stark förmåga att få med sig varenda elev i undervisningen, genom att ofta dramatisera det han pratar om så att vi ser det framför oss. Han har alltid massa energi och ett stort värmande lee

Madeleine hyllar sin lärare Palle

❤️ Karolin vill tacka sin lärare Margareta:
– Hon såg mig och de utmaningar jag hade. Med kreativa lösningar och träning kunde jag i fjärde klass lära mig skriva, fokusera bättre och lära mig jonglera vilket var hennes tips för hålla fokus under längre tid men samtidigt i lek. Jag såg inte skillnad på många bokstäver och ett exempel som levt med mig länge är Burre bär bullar. Dirre drar droskan.

❤️ Stephanie vill hylla sin lärare Charlotta:
– Tack för allt du lärde mig om omvärlden, jämlikhet och ödmjukhet under mina 3 år på Mälardalens högskola, du har definitivt bidragit till att göra mig till en bättre människa.

Hon tog mig på allvar. Hon supportade mig i varje situation. Hon gjorde allt hon kunde för att jag skulle orka med att stanna i skolan. Hon såg till mitt bästa. Och hon såg mina förmågor och min potential. Inte en enda gång kan jag minnas att hon skulle h

Isak hyllar sin lärare Elin

❤️ Camilla vill lyfta sin kusin Malin:
– Med sitt enorma engagemang som gymnasielärare på Soltorgsgymnasiet i Borlänge, vill jag hylla min kusin Malin! Hon ser varje människa/elev för den de är, har en otroligt bra värdegrund och jobbar jättemycket för mångfald och allas rätt till ett bra liv!

❤️ Anna vill tacka sin lärare Yvonne:
– Yvonne har verkligen satt ett stort avtryck i mitt liv. Hon var en av mina första lärare, och även om jag nu passerat 30 år så minns jag henne så väl än idag. Yvonne var en lärare med stort engagemang och visade intresse för sina elever. Hon skapade en trygg skolgång och hon trodde verkligen på varje individ samt att man kände sig speciell i hennes närvaro. Yvonne var en lärare som jag alltid haft väldigt stor respekt för och hon var så snäll och genuin. Är otroligt tacksam för att det var hon som la grunden för min fortsätta skolgång och framtid. Har aldrig tackat henne för det men detta är mitt sätt att göra det på och hoppas innerligt att det når fram!

Louise uppmuntrade mig under ett utvecklingssamtal att våga säga vad jag tycker, det ögonblicket var helt avgörande för mig i att hitta min egen röst och jag kommer aldrig glömma det.

Elin tackar sin lärare Louise

Varmt tack till dig som skickade in din hyllning, tillsammans skickar vi nu kärlek till alla kloka, varma lärare världen över. Tyvärr har vi inte möjlighet att publicera alla de fina ord som kommit in, men vi tänker portionera ut dessa kärlekshälsningar även framåt. Så om din hälsning inte syns här, kan den mycket väl komma att publiceras senare i någon av våra kanaler.

Har du också en särskild lärare som du vill hylla lite extra? Då finns Världens bästa lärare-paketet i vår gåvoshop. Perfekt nu i skolavslutningstider:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Skolflicka - Afghanistan 2023
Afghanistan

Över 118 miljoner flickor världen över får inte gå i skolan. Anledningarna till att så många flickor berörs är flera, bland annat fattigdom, barnäktenskap och könsrelaterat våld. Fattiga familjer investerar i de flesta fall hellre i pojkars utbildning.

Usivak_Samira_Kadric_P6A1471_Bosnien_2023
Bosnien och Hercegovina

Merva, 7 år, löser med vana rörelser uppgifterna på engelska på sin surfplatta. Vissa av hennes klasskamrater har aldrig gått i skolan, fastän de är äldre. Men med hjälp av Akelius digitala språkskola kan lärarna möta varje barn där hen befinner sig.

Ukrainskabarn-skola-2023-16x9
Senaste nyheterna

När världen brinner är det inte skolböcker man vill skänka i första hand. Utbildning är inte första hjälpen. Men det är helt akut. Hoppet om en bättre värld, och ett bättre liv, ryms i en skolväska.