un0602638-1200x630-1.jpg

62 ton med förnödenheter når

barn och familjer i Ukraina

Den 5 mars nådde 62 ton med förnödenheter fram till Lviv i Ukraina. Hjälpen når fram - men barnen i Ukraina är i desperat behov av fred och trygghet.

Skribent |

Publicerad |

2022 03 07

Uppdaterad |

2022 03 07

62 ton med förnödenheter når barn och familjer i Ukraina

Bland förnödenheterna som skickades från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn finns mediciner, första hjälpen-lådor, blöjor, sjukvårdsmaterial och förlossningsutrustning. Förnödenheterna transporteras nu från Lviv till över 100 sjukhus i Kiev och Kharkiv. 

Situationen för barnen i Ukraina är desperat. De förnödenheter som vi nu levererar innebär viktig hjälp för barn, kvinnor och sjukvårdspersonal.

Murat Sahin, representant från UNICEF i Ukraina

un0597927.jpg
Fyra år gamla Sofia är bara ett av miljoner barn i Ukraina vars liv och hälsa nu hotas av konflikten.Foto: © UNICEF/Maloletka

Sedan konflikten i Ukraina förvärrades har barn och familjer tvingats bosätta sig i skyddsrum. Sjukhus och förlossningsavdelningar har flyttat ner i källare där kvinnor nu måste föda under svåra förhållanden. Sjukvården i landet lider stor brist på mediciner. 

UNICEF finns på plats där barn behöver oss mest. Våra kollegor i landet arbetar dag och natt för att barn och deras föräldrar ska få mat, kläder och sjukvård samt mediciner och psykosocialt stöd. Inom kort kommer ytterligare en leverans från UNICEF att anlända till Ukraina. Den innehåller bland annat 17 000 filtar och varma vinterkläder till barn.

un0602216.jpg
Murat Sahin, representant från UNICEF i Ukraina, inspekterar material som precis levererats till Lviv från UNICEFs globala katastroflager.Foto: © UNICEF/Moskaliuk

“Hjälpen når fram. Jag vill verkligen skicka ett stort tack till alla privatpersoner, företag och andra som har bidragit till vår insamling för barnen i Ukraina. Tack vare ert engagemang och stöd kan vi varje dag nå barn som är i desperat behov av skydd och hjälp. Utan er hade vi inte kunnat hjälpa så många barn med medicin, psykosocialt stöd och varma filtar som vi gör just nu” säger UNICEF Sveriges generalsekreterare Pernilla Baralt.

Vill du ge en gåva som får dubbelt värde?

Vill ditt företag ge en gåva som får dubbelt värde?

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.