un0602649-e1647618464251.jpg

85 lastbilar med livsviktig

hjälp når barnen i Ukraina

Hjälpen når fram. De senaste veckorna har UNICEF skickat 858 ton med nödhjälp till stöd för barnen i Ukraina, och de barn som tvingats fly.

Skribent |

Publicerad |

2022 03 18

Uppdaterad |

2022 03 18

85 lastbilar med livsviktig hjälp når barnen i Ukraina

Barnen i Ukraina är desperat behov av hjälp. Situationen för de över 1,5 miljoner barn som är på flykt är också fortsatt mycket svår.

UNICEF arbetar dag och natt i Ukraina, och i de grannländer dit hundratusentals människor flyr, för att nå barn som är i akut behov av hjälp. Och hjälpen når verkligen fram.

un0608574.jpg
Leveranser med leksaker till UNICEFs och UNHCRs Blå punkter, trygga samlingsplatser, gör att barn på flykt får möjlighet att leka.Foto: © UNICEF/Modola

De senaste veckorna har UNICEF skickat mer än 85 fulla lastbilar innehållandes 858 ton förnödenheter. 78 lastbilar har redan anlänt eller är på väg till Ukraina, och sju lastbilar har skickats till närliggande länder.

Nya leveranser till Ukraina från UNICEF väntas nu nästan dagligen.

Leveranserna innehåller bland annat sjukvårdsmaterial, mediciner, hygien-kit, skolmaterial, leksaker och spel för barn, filtar och vinterkläder.

un0604107-1.jpg
Ett barn vägs på en våg som UNICEF har levererat till ett sjukhus i Kiev.Foto: © UNICEF/UN0604107/Boyko

Leveranserna från UNICEF räddar barns liv – varje dag.

Tack till alla som bidrar till vårt arbete i Ukraina. Er hjälp når fram. 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.