Maria Larsson lovar handlingsplan redan i år

Kategorier: Debatt & reflektion, Människohandel

Maria Larsson

 

Igår lanserade vi vår rapport om handel med barn, ”Child Trafficking in the Nordic Countries”.  I samband med lanseringen anordnade vi också ett rundabordsamtal på samma tema.

I samtalet deltog representanter från bland annat Rikspolisstyrelsen, Åklagarmyndigheten, Brottsoffermyndigheten, Migrationsverket, Tullen och Barnombudsmannen. Vi var alla eniga om att stärka skyddet för barn utsatta för människohandel.

Rapporten fick stor uppmärksamhet i media, t ex i SR Ekot, DN och SvD Det twittrades också flitigt om nyheten. Bland andra barnsrattigheter.com och EU-kommissionär Cecilia Malmström bloggade om frågan. Malmström lyfte bland annat att ”i början av mars kommer jag att presentera ett förslag på hur vi bättre ska kunna komma åt kriminellas tillgångar och den långa och sega kampen mot slavhandlarna fortsätter”, ett förslag som vi ser fram emot.

Ett av de krav vi ställer för att motverka trafficking är bland annat att regeringen ska anta en handlingsplan mot människohandel med barn för alla former av exploatering. Därför är det särskilt glädjande att barn- och äldreminister Maria Larsson redan i går kväll gick ut och lovade just en ny handlingsplan i år. Det visar att långsiktigt påverkansarbete lönar sig! Nu hoppas vi att detta inte bara är tomma ord utan blir verklighet. Dessutom kräver vi att barnkonventionen blir svensk lag så att diskrimineringsförbudet blir tydligt och barnrättsperspektivet stärks.

Hjälp oss att nå fler. Sprid!

Visst kan du hjälpa oss att nå fler. Gilla, dela och twittra till dina vänner om vad UNICEF Sverige arbetar med just nu.

Kommentera

Här kan du kommentera våra inlägg. Vi förbehåller oss rätten att moderera kommentarer som bryter mot UNICEF Sveriges regler för kommentarer.

En kommentar på “Maria Larsson lovar handlingsplan redan i år

  1. 1

    Synd bara att det är Maria Larsson som för övrigt är medlem i den regering som vi har för stunden. Tyvärr ha de andra i Regeringen visat att det de säger till massmedia inte är något man ska ta på allvar för det är som regel inte med sanningen överstämmande. senaste Ex Eu minister Birgitta Olsson som sa hon kunde under inga omständigheter se hur hon skulle kunna rösta för ändå gjorde hon det. Så om något från regeringen säger något kan man lita på de gör motsatsen. Man kan ju även se hur de rivit ner svensk sjukvård, svensk åldringsvård där det är viktigare med privata vinster än mänsklig vård och omtanke. Så det är nog andra som får jobba för hindra barnarbete och barnprostituion eftersom vi kan inte lita på regeringen alls.