tv4pressbild-575x419.jpg

Det blir världsföräldrarna Anja Pärson, David Hellenius och Eva Röse som står som galavärdar när Humorgalan direktsänds i TV4. Kvällen blandar liveframträdanden från bland andra First Aid Kit och Nina Persson, med sketcher skrivna och regisserade av Robert Gustavsson och reportage från Unicefs arbete runt om i världen. Humorgalan – för varenda unge sänds torsdag 1 maj klockan 20.00 i TV4.

Skribent |

Publicerad |

2014 04 14

Uppdaterad |

2014 04 14

Anja Pärson, David Hellenius och Eva Röse leder Humorgalan i TV4

Anja Pärson, David Hellenius och Eva Röse leder Humorgalan i TV4

Humorgalan – för varenda unge sänds torsdag 1 maj och leds i år av programledaren David Hellenius , skådespelaren  Eva Röse  samt världsmästarinnan i alpin skidåkning  Anja Pärson .

– Jag känner mig ärad över att få leda årets Humorgala tillsammans med David och Eva och fortsätta arbetet med UNICEF. Efter att själv ha varit ute på fältet ser jag verkligen vikten i att få in resurser och världsföräldrar. Jag hoppas att jag kan bidra med lite extra krydda i år, vi ska göra den bästa galan någonsin, säger Anja Pärson.

Robert Gustavsson  har skrivit och regisserat samtliga sketcher i galan och bland de medverkande syns bland andra  Peter Dalle , Johan RabaeusMarie RichardssonTilde de PaulaFelix HerngrenGustav Fridolin och  Kenza . Årets artistuppträdanden kommer från systerduon First Aid KitNina PerssonErik Saade  och stjärnskottet  Kim Cesarion .

Artisten Eric Saade reser dessutom till Colombia i ett reportage där han möter barnsoldater och barn som lever under ständigt hot om våld, kidnappningar och rekrytering till rebellgrupper. Galavärden och UNICEF-ambassadören David Hellenius reser till Tacloban i Filippinerna, där människor drabbades hårt av tyfonen Haiyan i november förra året. Artisten  Charlotte Perrelli  reser till Moçambique där hon möter barn som är föräldralösa på grund av aids. En av UNICEFs världsföräldrar, Lisa Önnerlid , besöker Mauretanien för att följa kampen mot undernäring hos barn i ett av världens fattigaste länder.

Humorgalan - för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och UNICEF. Målet är att inspirera så många som möjligt att bli världsföräldrar och därmed hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen.

Den tolfte upplagan av Humorgalan- för varenda unge direktsänds från Berns torsdag 1 maj klockan 20.00 i TV4. Förra årets gala slog rekord, över 30 000 tittare ringde in till galan och bestämde sig för att stödja UNICEF genom att bli världsföräldrar.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.