Gå till innehållet
Laddar…

Sida ger 20 miljoner till UNICEFs arbete i Asien

Sida beslutade idag att bland annat ge 20 miljoner kronor till UNICEFs omedelbara katastrofinsatser i Aceh-provinsen i Indonesien, Sri Lanka och Maldiverna.

Sida beslutade idag att bland annat ge 20 miljoner kronor till UNICEFs omedelbara katastrofinsatser i Aceh-provinsen i Indonesien, Sri Lanka och Maldiverna.

-Normalt väntar vi på att FN tar fram en stor samordnad ansökan, men nu är läget så akut att vi inte kan vänta. Därför beslutar vi redan nu om stöd till UNICEF, säger Eva Asplund,avdelningschef på Sida, i ett pressmeddelande från Sida.

Pengarna används till grundläggande, omedelbara hälsoinsatser, försörjning av dricksvatten och sanitets- och hygienartiklar till de drabbade. Insatsen går också ut på att ge skydd och psykosocialt stöd liksom att hjälpa till med familjeåterförening.