Gå till innehållet

Insamling till flodvågens offer

UNICEF Sverige samlar in pengar till de överlevande på flera olika sätt.

UNICEF Sverige samlar in pengar till de överlevande på flera olika sätt.

Man kan skänka direkt här på hemsidan Skänk pengar till UNICEFs katastrofarbete här eller sätta in med postgirotalong på pg 902001-7, märk talongen ”Katastrofen i Asien”.

Företag som vill skänka en gåva mot faktura kan maila belopp och adressuppgifter till företagsansvarig Lotta Linden

Stor generositet

– Allmänheten visar en stor vilja att skänka pengar och detta är en förutsättning för att våra kolleger på plats i regionen ska kunna hjälpa de drabbade, betonar Per Westberg, biträdande generalsekreterare vid UNICEF Sverige.

Också många företag gör sitt för att hjälpa till. UNICEFs globala samarbetspartner H&M genomför omgående en insamling till UNICEFs arbete för de som drabbats av flodvågen i Asien.

H&M genomför insamling

H&M har skänkt 150 000 euro via UNICEF Sverige och samtliga företagets hemsidor har en länk till UNICEFs insamling på hemsidan. Samtidigt pågår arbete för att få ut insamlingsbössor i H&Ms butiker i Sverige.

– Vi vill göra vad vi kan i denna fruktansvärda tragedi. Genom vår samarbetspartner UNICEF ger vi våra kunder möjlighet att bidra till UNICEFs hjälparbete, säger Ingrid Schullström chef för miljö och socialt ansvar på H&M.