Gå till innehållet
Laddar…

Björk stödjer UNICEFs katastrofarbete

Artisten Björk ger den 2 maj ut en CD till förmån för UNICEFs katastrofarbete. Den förödande effekt som tsunamikatastrofen haft på barnen i de drabbade områdena fick henne att bestämma sig för att sätta ihop en samling med olika cover-versioner och mixningar av hennes låt ”Army of me”.

!(left)media/images/smallthumb_bjork_tran_8.jpg(Björk)! Artisten Björk ger den 2 maj ut en CD till förmån för UNICEFs katastrofarbete. Den förödande effekt som tsunamikatastrofen haft på barnen i de drabbade områdena fick henne att bestämma sig för att sätta ihop en samling med olika cover-versioner och mixningar av hennes låt ”Army of me”.

Så här berättar Björk:

– Genom naturens egen kreativa kraft började min webbsida helt oförutsett att svämma över av massor av mixningar. Då styrde jag om den här positiva vågen till de barn som har drabbats när en destruktiv naturkraft förstörde deras tillvaro.

Alla intäkter från CD’n kommer att gå till UNICEFs arbete för barn som drabbas av katastrofer runt om i världen. Under en katastrof brukar UNICEF hjälpa till med:

  • Förnödenheter: t ex viktiga mediciner, socker/salt-lösning för att bota diarréer, dropp-vätska.
  • Vitamin A-droppar: minskar risken att dö och förbättrar barnens immunförsvar.
  • Vattenpaket till familjer: Vattenkontainrar, dunkar, tvål och vattenreningstabletter.
  • School-in-a-box: en plåtlåda i resväskeformat som rymmer allt material som behövs för att starta en skola för upp till 80 elever.
  • Psykosocial utbildning, hjälp och stöd till lärare, hälsoarbetare och andra ledare i de drabbade samhällena.

Alla som är inblandade i detta projekt, från artister till producenter ställer upp gratis och minst 1 750 000 kronor kommer garanterat att gå till UNICEFs arbete för barnen.

För information om försäljningsställen med mera, kontakta den svenska disitributören Border.