Gå till innehållet
Laddar…

Fortsatta insatser för barn efter orkanen Stan

Orkanen Stan, som drog fram över de centralamerikanska länderna för några veckor sedan, orsakade omfattande förödelse. Under den mest akuta katastroffasen har UNICEF prioriterat att hjälpa de hundratusentals människor som befinner sig i alla de tillfälliga tält som har satts upp. En stor del av dessa är kvinnor och barn.

Orkanen Stan, som drog fram över de centralamerikanska länderna för några veckor sedan, orsakade omfattande förödelse. Under den mest akuta katastroffasen har UNICEF prioriterat att hjälpa de hundratusentals människor som befinner sig i alla de tillfälliga tält som har satts upp. En stor del av dessa är kvinnor och barn.

En halv miljon är hemlösa

Guatemala är det land som har drabbats hårdast. Här har jordskred lett till att hela byar har omintetgjorts. Men även i Mexiko, El Salvador, Honduras, Costa Rica och Nicaragua blev skadorna på infrastruktur som t ex skolor och hälsocentra, omfattande. Sammantaget beräknas nära en halv miljon människor ha varit tvungna att förflytta sig till följd av katastrofen. En tredjedel av dessa är barn.

Hjälp att överleva i tältläger

UNICEF kämpar nu för fullt för att hjälpa alla de drabbade som bor i tillfälliga tältläger. Det handlar först och främst om att få fram mat, rent vatten och toaletter, men också om att skydda alla de ensamma och utsatta barn som riskerar att utnyttjas och exploateras under sådana här svåra förhållanden. En annan viktig del i arbetet är att ge stöd till traumatiserade barn.

Här kan du skänka pengar till UNICEFs katastrofinsamling