Gå till innehållet

UNICEF hjälper barnen i Libanon bearbeta trauman

UNICEF förser barn och ungdomar med "recreation kits", som är lådor med lek- och fritidsutrustning framtagna för katastrofsituationer.

!(left)media/images/smallthumb_hp2_gmr_060988e.jpg(barn i skola i Libanon)! UNICEF förser barn och ungdomar med ”recreation kits”, som är lådor med lek- och fritidsutrustning framtagna för katastrofsituationer.

– Bland de bästa sakerna vi kan ge barnen är leksaker, fotbollar, papper och pennor och annat. Då får barnen en chans att leka och återkomma till åtminstone en norma aktivitet och när de leker kan vi se vilka av dem som mår extra dåligt av sina upplevelser och som behöver extra hjälp, säger Dan Toole, UNICEFs chef för alla katastrofinsatser
UNICEF is also providing recreation kits for children so their psychosocial needs can be assessed in the midst of continuing hostilities.

?One of the best things we can do is give them recreational materials, games, toys, footballs, volleyballs, etcetera,” said Mr. Toole. ?When they start to play, we can see which children are distressed or frightened and which children may need more specific attention or counselling. It’s a process of separating out those children and providing them with the support they need.”