Gå till innehållet

UNICEF sänder förnödenheter till jordbävningsdrabbade på västra Sumatra

Tisdagsmorgonens jordbävning på Sumatra mätte 6.3 på Richterskalan och har orsakat kaos på öns sjukhus. Över 70 människor har dött och det har rapporterats om över 200 skadade. Ett andra skalv resulterade i hundratals förstörda byggnader och skolor. I norra Sumatra har UNICEF ett katastroflager som kommer att distribueras till de drabbade.

Tisdagsmorgonens jordbävning på Sumatra mätte 6.3 på Richterskalan och har orsakat kaos på öns sjukhus. Över 70 människor har dött och det har rapporterats om över 200 skadade. Ett andra skalv resulterade i hundratals förstörda byggnader och skolor. I norra Sumatra har UNICEF ett katastroflager som kommer att distribueras till de drabbade.

Jordbävningen orsakade panik i kustområdena som drabbades av tsunamin 2004.

Tusentals är utan ström och de förstörda vägarna försvårar hjälpen som är på väg. UNICEF har skickat personal till området för att assistera indonesiska Röda Korset för att snabbt kunna göra en bedömning av situationen.

Hjälp barn i katastrofer. Skänk en gåva här »