Gå till innehållet

UNICEF hjälper barn i Fillippinerna under unika fredsdagar

UNICEF i Filippinerna har förhandlat fram fredsdagar för att nå avlägsna konfliktdrabbade byar med humanitär hjälp. Barnen i flera av byarna har inte fått grundläggande hälsovård som vaccinationer och A-vitamin på flera år.

UNICEF i Filippinerna har förhandlat fram fredsdagar för att nå avlägsna konfliktdrabbade byar med humanitär hjälp. Barnen i flera av byarna har inte fått grundläggande hälsovård som vaccinationer och A-vitamin på flera år.

Fredsdagarna är ett resultat av förhandlingar mellan UNICEF och den muslimska gerillan MILF, Moro Islamic Liberation Front. Totalt beräknas 702 byar nås av hjälp under två till tre veckors tid. Liknande kampanjer är planerade för juli och oktober i år.

– Detta är ett historiskt tillfälle och tanken är att detta inte ska vara en unik händelse utan ett sätt att återkommande nå barn med livsviktig hälsovård trots konflikt, säger Nicholas Alipui, UNICEFs chef i Filippinerna.

Mål för insatserna i april-maj

  • nå 702 byar i konfliktdrabbade byar i Maguindanao-provinsen
  • vaccinera 94 496 barn under två års ålder
  • ge maskmedicin och A-vitamintillskott till 236 240 barn under fem års ålder
  • nå 55 1243 gravida kvinnor

Skänk pengar till UNICEFs arbete för barn.