Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF fördömer attacker mot skolor

UNICEF fördömer attacker mot skolbarn och skolor i konfliktområden runt om i världen. ”Anfall mot skolor är oacceptabela”, säger UNICEFs högsta chef Ann M. Veneman. ”Barn har alltid rätt till en trygg och säker skolmiljö, även under de allra svåraste omständigheter”.

UNICEF fördömer attacker mot skolbarn och skolor i konfliktområden runt om i världen. ”Anfall mot skolor är oacceptabela”, säger UNICEFs högsta chef Ann M. Veneman. ”Barn har alltid rätt till en trygg och säker skolmiljö, även under de allra svåraste omständigheter”.

Under de senaste veckorna har flera skolbarn dödats och skadats:

  • Den 12 juni dödades två skolflickor utanför en flickskola i Afghanistan och ytterligare tre elever och en lärare skadades.
  • Den 14 juni i Gaza dödades en student på väg till intagningsproven vid en högskola och ytterligare en skolelev skadades vid en annan skottlossning

I Irak är föräldrar fortfarande rädda för att skicka sina barn till skolan. I Centralafrikanska republiken, Nepal och Sri Lanka har man tvingats stänga skolor på grund av oroligheter.

60 000 modiga elever i Västbanken Gaza

Den här månaden har trots allt även visat prov på att skolor fortsätter att fungera och att elever vågar ta stora risker för att ta del av de möjligheter som undervisningen kan ge dem. I det ockuperade Palestina lyckades omkring 60 000 elever i Västbanken och Gaza, trots den pågående konflikten, klara av 10 dagars inträdesprover.