Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF ger katastrofhjälp till översvämningsdrabbade i Indien och Nepal

Översvämningskatastrofen i norra Bihar i Indien är den värsta på 50 år och den förvärras fortfarande. 2,7 miljoner människor i 13 distrikt är drabbade. Närmare 270 000 hus är förstörda. Elektricitet, vägar och vattenledningar är på många håll utslagna. UNICEF bistår de drabbade med skydd, rent vatten, mat och mediciner. Förutom detta distribuerar UNICEF bland annat presenningar som skydd för
hemlösa, vattenreningskemikalier, hygienkit till familjer och
vätskeersättnng . UNICEF på plats har genomfört en första bedömning av
situationen och hjälpbehoven i de tre värst drabbade områdena. 

Också i Nepal är läget akut. Det var här katastrofen hade sin början när Kosi-floden svämmade över och fick en damm att brista. Här beräknas 70 000 människor vara hemlösa. Vattenmassorna fortsatte sedan mot Indien och bidrog till översvämningskatastrofen här.

UNICEF finns på plats i såväl Indien som Nepal sedan tidigare och har nu ställt om verksamheten till katastrofhjälp.

UNICEFs lager med katastrofförnödenheter i Indien har omgående tömts, men ytterligare förnödenheter kommer att behövas. I veckan som kommer räknar UNICEF med få fram bl a 10 000 presenningar, 20 000 lakan, 200 000 påsar socker-salt-lösning, 10 000 hygienkit och vattenreningskemikalier av olika slag.

 UNICEF räknar med en omfattande insats i de drabbade områdena.

Hjälp barn i katastrofer. Skänk en gåva till UNICEFs insatser i katastrofer! Pengarna används där situationen är som svårast just nu.