Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF värd för årlig konferens om ny teknik och bistånd

Imorgon, torsdag, inleds den femte årliga FN-konferensen web4dev. I tre dagar möts forskare, biståndsexperter och representanter för näringslivet för att diskutera ny teknik och strategiska samarbeten.

Imorgon, torsdag, inleds den femte årliga FN-konferensen web4dev. I
tre dagar möts forskare, biståndsexperter och representanter för
näringslivet för att diskutera hur ny teknik och strategiska samarbeten kan bidra till att uppnå FN:s millenniemål för mänsklig utveckling.

Konferensen ska bland annat diskutera hur mobiltelefonteknik kan underlätta distributionen av förnödenheter och hur den kan användas för att följa, granska och rapportera från biståndsprojekt. Ett annat ämne som tas upp är hur ny teknik kan användas för att förbättra informationsflöden t ex i katastrofsituationer.

Läs mer om web4dev här.

Läs mer om hur UNICEF använder webb- och mobilteknik i arbetet med att hjälpa barn världen över.