Gå till innehållet

UNICEF startar insamling till flyktingar i Pakistan

UNICEF Sverige har beslutat att öppna en insamling för att hjälpa de människor som flyr undan strider i norra Pakistan. UNICEF avsätter initialt 2,5 miljoner kronor till UNICEFs humanitära insatser för flyktingar.

Flyktingkatastrofen i norra Pakistan fortsätter att växa. Hittills har 2 miljoner människor, varav 1,3 miljoner barn, tvingats fly striderna mellan regeringsstyrkor och milis. UNICEF finns på plats och hjälper barnen och deras familjer som söker sig till de redan överfulla flyktinglägren. Behoven är enorma och UNICEF Sverige sänder därför omgående 2,5 miljoner kronor till UNICEFs humanitära insatser i området och startar en insamling för att få in mer bidrag till de behövande.

Hjälp barnen i Pakistan. Skänk en gåva här!

Regeringsstyrkor och milis har stridit sedan augusti 2008 och men de senaste veckorna har striderna intensifierats och hundratusentals människor har tvingats fly för sina liv. Flyktingarna lever dels i drygt 20 olika flyktingläger, dels inneboende hos släktingar, bekanta eller andra människor som upplåtit sina hem.

UNICEF hjälper barnen

UNICEF finns på plats i
flyktingkatastrofens Pakistan. Vi gör allt vi kan för att se till att
barn och deras familjer överlever och får den hjälp de behöver och har
rätt till. Vi bidrar bland annat till att 90 000 människor i
flyktingläger har tillgång till rent vatten och latriner. Vi har också
satt upp tre hälsovårdscentraler, där vi hittills till exempel
vaccinerat 37 000 barn under fem års ålder mot mässlingen. UNICEF står
också för akut förlossningsvård vid ett lokalt sjukhus och ser till att
identifiera och skydda barn som förlorat eller kommit ifrån sina
föräldrar och försöker återförena dem med familjemedlemmar. UNICEF har
också satt upp 25 skolor i 14 av totalt 23 läger.