Gå till innehållet
Laddar…

Miljöministern tog emot ungdomars klimatkrav 

Den 9 december lämnade UNICEF Sverige över kraven från ungdomarnas "Children's Climat Forum" i Köpenhamn till miljöminister Andreas Carlgren.

Under första veckan i december samlade UNICEF 164 ungdomar från 44 länder i Köpenhamn för ett möte kallat ”Children’s Climate Forum”. Den 9 december träffade UNICEF Sveriges unga klimatdelegation Miljöminister Andreas Carlgren för att överlämna den slutgiltiga deklarationen från mötet. Andreas Carlgren lovade att han skulle sprida deklarationen vidare till alla miljöministrar inom EU. 

En annan fråga som ungdomarna lyfte var vikten av utbildning i miljökunskap inom ramen för skolan. Andreas Carlgren menade att detta är en fråga som är viktig även för honom, men kunde inte ge några löften om att miljökunskap kommer att bli en obligatorisk del i läroplanen.

Läs om ungdomsdelegationens uppdrag och om UNICEFs klimatforum för barn och unga.