Gå till innehållet
Laddar…

Postkodlotteriet ger 5 miljoner till UNICEFs katastrofarbete i Pakistan

Pakistan 28 augusti 2010. En kvinna sitter på en motorcyckel med sitt barn i famnen. Allteftersom flodvattnet sjunker börjar människorna att återvända till sina hem.

Enligt FN:s beräkningar har nu närmare 18 miljoner människor drabbats av översvämningarna i Pakistan. Det gör katastrofen större i omfattning än både tsunamin 2004 och jordbävningen på Haiti tidigare i år.

Då situationen är akut bestämde sig PostkodLotteriet för att tidigarelägga en del av 2010 års utdelning till fyra av de organisationer som är på plats i Pakistan, däribland UNICEF. De ger 5 miljoner till UNICEFs katastrofarbete i Pakistan. PostkodLotteriet är sedan 2008 en viktig samarbetspartner för UNICEF och har sedan tidigare bidragit med totalt 27 miljoner kronor.

PostkodLotteriet hoppas att med sitt bidrag kunna inspirera andra företag, organisationer och privatpersoner att stödja Pakistan.

Läs mer om UNICEFs samarbete med PostkodLotteriet.

Pakistan 26 augusti 2010. En liten pojke gråter då han får en injektion. Familjen har tagit skydd mot översvämningarna i en skola i distriktet Muzaffargarh.

Pakistan 28 augusti 2010. Två kvinnor och en pojke färdas på en åsnevagn genom knädjupt vatten i Baseera, en by i Punjab-provinsen.