Gå till innehållet

”I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig” – Christina Wahldén.

”Sextonåriga Ombeni har flytt från krigets Kongo till Sverige. Hon har bevittnat fruktansvärt våld i sitt hemland, bilder som ständigt finns på hennes näthinna. Christina Wahldén har återigen skrivit en superstark, otäck och väldigt gripande roman. På sitt raka, enkla sätt beskriver hon många unga människors verklighet. Det är omöjligt att inte beröras.

I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig handlar om att se sin familj utplånas, om att komma ensam till ett iskallt land långt borta, om att aldrig bli fri från bilderna på näthinnan.  Nätterna är värst, varenda natt drömmer Ombeni om allt det fruktansvärda, om våldtäkterna, om de döda. Hon bor i norra Sverige, i egen lägenhet, hon går på gymnasiet, och ingen fattar vad hon har varit med om – inte handläggaren på Migrationsverket, inte hennes lärare och inte hennes klasskamrater.”  / rabensjogren.se

Provläs boken och ta reda mer om Christina Wahldén på Rabén & Sjögren!

Träffa Christina Wahldén och UNICEF på bokmässan i Göteborg

I nästa vecka kommer UNICEF att finnas på plats på Internationella torget på bokmässan i Göteborg, där vi bland annat kommer att hålla flera seminarier kring några av de nyckelfrågor som vi driver i Sverige. En av dem är ensamkommande flyktingbarn – som kommer att vara huvudämnet vid två av våra seminarier. Båda två i samarbete med författaren Christina Wahldén.

Så är ni på bokmässan i nästa vecka, kom och träffa henne och oss på seminarierna:

”Barnkonventionen och de ensamkommande flyktingbarnen”, fredag 24/9 16.00-16.20. Stora Bokmässan miniseminarium. Moderator: Mark Levengood

”De ensamkommande barnen”, lördag 25/9 kl. 12.00-12.20 på Internationella torgets stora scen.

Hoppas vi ses där!

Christina Wahldén på bokmässan i Göteborg 2009