Gå till innehållet
Laddar…

Seminarium om ensamkommande flyktingbarn

Det var fullsatt framför Internationella torgets stora scenen på lördagens seminaruim som handlade  om de ensamkommande flykting  barnen. På scenen fanns vår UNICEF-ambassadör Mark Levengood, författaren Christina Wahldén och UNICEFs egen barnrättsjurist Christina Heilborn.

Med avstamp i Christina Wahldén alldelse nyutkomna och uppmärksammade ungdomsbok ”I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig” fick publiken en skrämmande insyn i hur det kan kännas att komma som ensamkommande barn till Sverige från fasornas Kongo Kinshasa. Christina Heilborn berättade om varför UNICEF kämpar för att Barnkonventionen ska bli lag i Sverige. Då får barnkonventionen en starkare ställning.

(Vi har nyligen skrivit ett brev till alliansledarna med krav om att barnkonventionen skall bli lag. Brevet kan du läsa här!)

Idag är det bokmässans sista dag, kom och besök UNICEFs monter på Internationella torget :-)