Gå till innehållet

Slummens barn i Bombay – se dokumentären om barnens hårda tillvaro på gatan i Bombay

I söndags sändes dokumentären Slummens barn i Bombay på TV 4 Fakta – för er som missade den kommer en ny chans nu på söndag på 31 16.00 i TV4 Fakta.

Från tv4.se:

”När Unicefambassadören Sir Roger Moore var i Sverige i september passade TV4 Fakta på att träffa honom och prata om den nya brittiska dokumentären Slummens barn i Bombay. Filmen skildrar på ett mycket starkt sätt fyra barns hårda liv på gatorna och i slumkvarteren i Indien. Deepah som är sju år säljer blommor, ibland 20 timmar i sträck. Elvaåriga tvillingarna Hussan och Hussain samlar skrot och plastflaskor för att överleva. Gatubarnens situation i världen är något som den mycket aktive filmstjärnelegenden verkligen brinner för.

– Jag var i Bombay för två år sen, berättar Roger Moore för oss.
Och det var verkligen hjärtskärande att se dessa hemlösa barn som stoppade trafiken och tiggde. Det är svårt att förstå hur ett land, så rikt som Indien, tolererar en sådan sak.

– Min svenska hustru Kristina och jag var också och besökte en skola i mångmiljonstaden. Vi träffade en liten flicka och frågade henne när hon åt senast. ”Igår morse”, svarade hon! Hur ska ett barn kunna lära sig något när magen är helt tom? frågar sig Roger Moore.

– Det bästa sättet att få folk att öppna ögonen för de här barnens hårda tillvaro är att visa dokumentärer. Så se denna film, avslutar Sir Roger.”

Läs mer om gatubarn på unicef.se!

Läs om projektet ”Abrazo” (kram)- som hittills räddat tusentals barn bort från det farliga livet på gatan i Paraguay.

Har du sett filmen? Berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte!