Gå till innehållet

UNICEF och Forsman & Bodenfors vann pris för julkampanj – men de största vinnarna är barnen!

Den prisbelönta julkampanjen 2009 genererade bland annat 2 034 400 doser poliovaccin till barn runt om i världen

Igår korades vinnarna i 100-wattaren på Münchenbryggeriet i Stockholm. 100-wattaren är en tävling som premierar reklamkampanjer som har gett ett bra resultat och arrangeras av Sveriges Annonsörer och Sveriges Kommunikationsbyråer.

UNICEF och Forsman & Bodenfors vann 75-wattaren i kategorin samhällsreklam för vår julkampanj 2009. Kampanjen som handlade om våra julklappar i gåvoshopen resulterade i  20 300 köp till ett värde av 9 miljoner kronor. Men viktigast av allt var ändå vad som levererades till barnen. Som till exempel 3 453 000 påsar vätskeersättning, 2 034 400 doser poliovaccin, 164 039 vattenreningstabletter, 7 242 sagoböcker, 566 cyklar och 26 tält.

Vi är stolta och glada över att så många valde att handla julklappar i vår gåvoshop förra året och hoppas på att kunna leverera minst lika mycket produkter till barnen i år!

Har du inte kikat in i vår gåvoshop, hittar du den här!

Forsman & Bodenfors är en av UNICEFs partners och jobbar helt pro bono med våra kampanjer – det är något vi är mycket glada över. 

En av annonserna under 2009 års julkampanj!