Gå till innehållet

Veckans UNICEF-ambassadör, Shakira

Foto: UNICEF/Shehzad Noorani

Varje vecka presenterar vi en UNICEF-ambassadör här på bloggen, i förra veckan kunde vi läsa om Orlando Bloom och se bilder från hans resa till Nepal. Denna vecka har turen kommit till den populära sångerskan Shakira som utsågs till UNICEF-ambassadör år 2003!

I december 2007 besökte den colombianska sångerskan och  UNICEF-ambassadör Shakira Mebrak Bangladesh för att uppmärksamma de barn som drabbats av cyklonen Sidr. Fler än 3.000 människor dödades av cyklonen och uppskattningsvis 2,6 miljoner människor, varav hälften barn, befann sig i akut behov av hjälp för att överleva.

I skuggan av katastrofer utsätts många barn för våld och övergrepp. Därför upprättar UNICEF alltid så snabbt som möjligt särskilda fredade zoner/center där utbildad personal kan hålla ett öga på barnen och samtidigt hjälpa dem att bearbeta trauman. Shakira besökte under sin resa till Bangladesh provinsen Patuakhali och ett av de 60 UNICEF-stödda center som upprättats  för att ge barn som drabbats av cyklonen stöd och skydd.

Hon besökte även skolor, ett center för flickor som lever eller arbetar på gatan, samt ett lärocenter för barnarbetare.

Foto: UNICEF/Shehzad Noorani

Foto: UNICEF/Shehzad Noorani

Foto: UNICEF/Shehzad Noorani

Se en film med Shakira som pratar om vikten av utbildning för att få stopp på spridningen av hiv.

Vi gillar Shakira, gör du?