Gå till innehållet

Idag reser vi och Expressen ”Barnens tält” på Sergelstorg och det är ett fullspäckat schema med gäster och aktiviteter denna första dag

Liza Marklund gästar "Barnens tält" vid Sergels torg idag kl. 12.00

Nu står Expressens och UNICEF tält på Sergels torg mitt i Stockholm. Idag och till och med lördag samt mellan den 28 april och 1 maj blir det debatt och samtal om barns rättigheter med politiker och opinionsbildare i ”Barnens tält”. Dessutom  utbildar UNICEFs barnrättsinformatörer och personal skolklasser i barnkonventionen och nålen för varenda unge säljs av UNICEFs frivilliga.

Idag gästas tältet bland annat av barn- och äldreminister Maria Larsson, partiledaren Lars Ohly och riksdagsledamoten Veronica Palm.

Klockan 12 intervjuas UNICEF-ambassadören Liza Marklund och därefter kommer Hamid Shujai, 18 från Afghanistan för att berätta sin historia. Han kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn, hans tre yngre föräldralösa syskon finns kvar i krigets Afghanistan och får inte återförenas med sin bror.

Läs mer om aktiviteterna på ”Barnens tält” och ta del av hela schemat för onsdag och torsdag här!