Gå till innehållet
Laddar…

Näringslivet, UNICEF, Rädda Barnen och FN:s Global Compact pratar barns rättigheter

Lotta Linden i Bangladesh

UNICEF, Rädda Barnen och FN:s Global Compact har tagit ett initiativ för att få fram principer som ska ge företag stöd för hur de bäst ska kunna respektera och stödja barns rättigheter. Näringslivet kan spela en viktig roll när det gäller att förverkliga barns rättigheter, inte bara genom att utforma riktlinjer för den egna verksamheten utan också genom att använda sitt inflytande för att påverka attityder i stort.

Företag, experter och representanter från olika organisationer kommer de närmaste månaderna att samarbeta för att utforma dessa principer som ska vara klara i november. Idag samlas företrädare för näringslivet och organisationerna till en första konsultation i London.

Från hela Europa kommer representanter från 46 företag, däribland de svenska företagen Ericson, IKEA och H&M.

En viktig roll i arbetet med riktlinjerna spelar Bo Viktor Nylund som arbetar på UNICEFs kontor i Genève med CSR-frågor. Från Sverige deltar Lotta Linden, chef för vår företagsinsamling.

Det kommer även att bli möjligt att vara med i processen genom att komma med sina inlägg online på www.business-humanrights.org

Lottas kommentarer från mötet:

”Det är stort att sitta med flera internationella företag/csr personer o diskutera hur företag kan sätta barns bästa i fokus. Det känns som ett historiskt ögonblick.” /Lotta från sin mobil 5 maj 12.06

Vi går från: ”ta ansvar är bra för företagens business till ” bra företag tar ansvar för barns bästa”. /Lotta från sin mobil 5 maj 12.46