Gå till innehållet
Laddar…

Ny barnkollektion från H&M bidrar till barns utbildning

I oktober utökar H&M sitt stöd till UNICEF genom en särskild barnkollektion. 25 procent av försäljningen kommer att gå till UNICEFs projekt för barns rätt till utbildning och trygghet. Kollektionen som består av 15 plagg ska säljas i 160 länder världen över.

I oktober utökar H&M sitt stöd till UNICEF genom en särskild barnkollektion. 25 procent av försäljningen kommer att gå till UNICEFs projekt för barns rätt till utbildning och trygghet. Kollektionen som består av olika 15 plagg för flickor, pojkar och bebisar ska säljas både online och i butik i 160 länder världen över.

Projektet All for Children, som startades av H&M och UNICEF i november 2009, syftar till att ge barn i världens mest utsatta bomulls- och bomullsfröproducerande länder tillgång till utbildning och hälsa. H&M har hittills gett 40 miljoner kronor till ett femårigt projektet i södra Indien där många av H&M:s kläder tillverkas. Tack vare det utökade stödet får nu även barnen i Bangladesh stöd från All for Children.

Målet med projektet All for Children är att långsiktigt förbättra situationen för barn inom flera områden som till exempel hälsovård, uppbyggnad av sociala skyddsnät och stöd för att verka för barns rättigheter lokalt.

För mer information om All for Children.