Gå till innehållet
Laddar…

World Humanitarian Day 2011

Under parollen ”People helping people” firas idag World Humanitarian Day 2011 runt om i världen. Det är en dag tillägnad alla de miljontals människor som jobbar, och ibland riskerar sina liv, för att hjälpa andra. Antalet dödade och kidnappade hjälparbetare har ökat kraftigt de senaste tio åren.

Se gripande filmer

I World Humanitarian Days You Tube-kanal får du möta UNICEF-fotografen Marco Domino i Haiti och akutläkaren Dr Omar Saleh i Somalia. Lyssna på World Humanitarian Days officiella låt med Ziggy Marley och se en film om det upptrappade våldet mot hjälparbetare.

Var med och förbättra världen

Genom ett samarbete mellan World Humanitarian Day och FNs informationsavdelning har du chansen att pitcha in din ide´ (på 30 sekunder) om vad du vill göra för att förbättra den värld vi lever i. Tre vinnare får möjlighet att åka till New York och presentera sin ide´för FNs generalsekreterare Ban-Ki Moon. Läs mer om utmaningen här! Och se en presentation av tävlingen i videon nedan:

Ett stort tack riktar vi på UNICEF Sverige till alla de hjälparbetare som dygnet runt jobbar för en bättre värld och för barns rättigheter. Var med och hylla dem genom att gilla denna post!