Gå till innehållet
Laddar…

Operakällaren Trophy drog in 2,4 miljoner till barnen på Afrikas horn

Pär Johansson, årets föreläsare 2010, Kerstin Karlström, UNICEF Kenya, Hans Blix, f.d. utrikesminister, Prins Daniel & Abbe Ibrahim, vd Operakällaren. Foto Alexander Erwik

Igår arrangerades golftävlingen Operakällaren Trophy. Tävlingen, som genomfördes för femte året i rad, samlade i år in pengar till barnen i det katastrofdrabbade området på Afrikas horn. I samband med tävlingen hölls under morgonen ett frukostseminarium där bland andra Hans Blix, f.d. utrikesminister och Jan Eliasson, ordförande Water Aid, delade med sig av sina personliga omvärldsanalyser.

Årets tävling med efterföljande bankett och auktion samlade in 2,4 miljoner kronor, ett fantastiskt resultat. Totalt, under de fem år tävlingen nu hållits, har Operakällaren Trohpy samlat in 6 miljoner kronor.

– Operakällaren Trophy har verkligen utvecklats till den välgörande faktor som jag en gång drömde om. Jag har själv varit i Afrika och upplevt människornas lidande på nära håll och kan bara tacka alla de människor som ställt upp med ekonomiska bidrag till Operakällaren Trophy. Nu hoppas jag att årets tävling fått fler att blir uppmärksamma på vad som händer i världen, säger Abbe Ibrahim, vd Operakällaren.

– Katastrofen på Afrikas horn slår hårdast mot barnen. UNICEF arbetar varje dag för att få ut näring,mediciner och rent vatten till de drabbade. Operakällaren Trophys insamlade bidrag är ett viktigt stöd till arbetet för att rädda liv, säger Per Westberg, vice generalsekreterare för UNICEF.

Spännande frukostseminarium

Frukostseminariet som hölls innan golftävlingen samlade nationell och internationell expertis. I år fickdeltagarna förmånen att lyssna till Jan Eliasson, ordförande Water Aid och Hans Blix, f.d. utrikesminister och f.d. chef för FN:s vapeninspektörer i Irak. De delade med sig av personliga erfarenheter och omvärldsanalyser under ledning av moderator Mark Levengood. Kerstin Karlström från UNICEF Kenya informerade hur de insamlade pengarna kommer att användas och Pär Johansson, årets föreläsare 2010 och grundare av Glada Hudik-teatern, gav sin syn på människors lika värde.

Ett stort tack riktar vi till Abbe, Operakällaren och alla de som var på ett eller annat sätt bidrog till en fantastisk dag och kväll till förmån för barnen på Afrikas horn.

Bilder från gårdagen:

Operakällaren Throphy Foto: Alexander Erwik

Mats Sundin Foto: Alexander Erwik

Ernst Billgren Foto: Alexander Erwik

Peppe Eng Foto: Alexander Erwik

Se fler bilder från gårdagen på Picasa!