Gå till innehållet

Miljoner åter drabbade av monsunregnen i Pakistan

Pakistan 2011: En mamma bär sin lilla son

Hyderab, Pakistan, 13 september: En mamma bär på sitt lilla barn. Familjen har tvingats lämna sitt hem på grund av det stigande vattnet. Foto: Warrick Page/UNICEF

DN uppmärksammar idag att vattnet, med förödande konsekvenser, nu åter stiger i Pakistan. Fem miljoner människor är redan drabbade och regnen väntas fortsätta.

– Situationen är redan desperat på många håll. Det börjar närma sig förra årets omfattning, säger Kristen Elsby, UNICEFs kommunikationschef  i Pakistan, till DN.

Hon efterlyser samtidigt mer hjälp från omvärlden. Behoven är enorma, inte minst för de mer än 300 000 pakistanier som nu lever i provisoriska läger under mycket dåliga sanitära förhållanden.

– Från UNICEFs sida koncentrerar vi oss på att få ut rent vatten till drabbade och på att vaccinera barn. I sådana här lägen sprider sig diarréer och andra sjukdomar lätt.

Läs hela artikeln: Miljoner är redan drabbade, på dn.se

Pakistan: En liten baby ligger i en Hammock

Pakistan, 12 september: En liten baby ligger i en Hammock i en skola i distriktet Shaheed Benazirabad. Skolan fungerar som en tillflyktsort för familjer som tvingats lämna sina hem på grund av översvämningarna. Foto: Warrick Page/UNICEF