Gå till innehållet
Laddar…

Kungligt besök ska lyfta krisen på Afrikas horn

Hertigen och hertiginnan av Cambridge ska besöka UNICEFs stora katastroflager i Köpenhamn nästa vecka. Besöket görs för att lyfta den desperata situationen för barn i svältkatastrofen på Afrikas horn.

Just nu är 320 000 barn så allvarligt undernärda i Östafrika att de löper en omedelbar risk att dö. Mer än 13 miljoner människor är i behov av humanitär hjälp, och hälften av dem är barn. Det är mot den bakgrunden som det brittiska hertigparet, tillsammans med Danmarks kronprins och kronprinsessa, ska hjälpa till att sätta fokus på den humanitära krisen.

På onsdag 2 november besöker de UNICEFs enorma katastroflager i Köpenhamn, som är stort som tre fotbollsplaner. Här finns allt från vaccin, medicin och högproteinkex till skolmaterial och tält. Med kort varsel packar man här tonvis med livräddande förnödenheter som flygs och skeppas ut till olika delar av världen.

Från katstroflagret koordineras och skickas varje år cirka 8 500 laster med förnödenheter till barn. UNICEF har även tre mindre lager i Dubai, Panama och Shanghai, för att reducera transporttider och kostnader.

Hittills har UNICEF levererat 10 000 ton med livräddande förnödenheter till Östafrika, och till exempel behandlat 108 000 allvarligt undernärda barn på näringskliniker, vaccinerat 1,2 miljoner barn mot mässling och gett 2,2 miljoner människor tillgång till rent vatten.

Hjälp barnen i Afrikas horn. Skänk pengar till UNICEFs katastrofarbete.

Läs mer om UNICEFs katastroflager.