Gå till innehållet

Dagens undanflykt: ”barn med autism kan förändras”

Nalle i säng

CC/Panic switch 13

Idag publicerar vi en av de undanflykter vi fått in under de senaste veckorna. En tioårig pojke med autism får inte den vård han behöver. Pojkens försämrade tillstånd kopplas istället ihop med hans funktionsnedsättning.

”Hej,

Min son har varit svårt sjuk i tio månader. Han har åkt ambulans till sjukhuset flera gånger med fruktansvärda muskelryckningar i hela kroppen, tappat i stort sätt alla sina förmågor och varit helt olik sig själv. Bara för att min son är autistisk har läkare och psykologer hänvisat hans förändrade beteende och åkommor till hans funktionsnedsättning. ”Barn med autism kan försämras”. Jag fick även rådet att lämna bort honom för att själv orka. Han blev bara sämre och sämre för varje dag och hans lidande har varit enormt. Till sist träffade vi en ny läkare som satte in en ny medicin och vi fick tillbaka vår underbara kille igen. En pojke med autism och epilepsi men med alla möjligheter till ett bra och roligt liv. Undanflykten för att han inte skulle få den vård han behövde var hans funktionsnedsättning. Inget annat barn skulle troligen bli utskrivet från sjukhuset i ett sådant allvarligt tillstånd som han blev och sedan få lida i många månader innan han fick rätt hjälp. Om jag inte själv varit så stark och påstridig hade det slutat med att min son fortsatt vara felmedicinerad och sjuk, han hade dessutom fått bo på ett hem skild från sin familj.”

/ Mamma till 10-årig son

Har du också en undanflykt som du vill dela med dig av? Mejla den till undanflykt@unicef.se , twittra den till @unicefsverige och använd #undanflykt eller dela den på vår Facebook-sida.

Protestera mot undanflykter genom att gilla denna bloggpost och skriv under protestlistan på Facebook!