Gå till innehållet

Nyckelringen som räddar barns liv

I april startar UNICEF försäljningen av nyckelringen som vill uppmuntra fler att stödja barn i världen.

Nyckelringen, som producerats i två varianter – en flicka och en pojke – kommer att säljas från mitten av april till och med mitten av maj på unicef.se/butik samt hos ett urval av återförsäljare, till exempel H&M, Apotek Hjärtat och i 17 av IKEAs varuhus. Produkten, somt tagits fram i samarbete med Sporrong, kostar 39 kronor varav 22 kronor går till UNICEFs verksamhet för barn runt om i världen.

Men nyckelringarna bidrar inte bara till UNICEFs arbete för att alla barn ska få till exempel vaccin, rent vatten och möjlighet att gå i skolan:

– Vi vill också sprida budskapet att det behövs fler människor som engagerar sig och blir Världsföräldrar, säger Per Westberg, vice generalsekreterare UNICEF Sverige.

Försäljningen av nyckelringen är en del av UNICEFs årliga kampanj För varenda unge, där Humorgalan i TV4 1 maj är den viktigaste beståndsdelen. Huvudsyftet med kampanjen, som i år genomförs för sjätte året i rad, är att rekrytera Världsföräldrar – personer som varje månad ger minst 100 kronor till UNICEF s arbete för barn.

Bilder kan laddas ned från vårt pressrum på Mynewsdesk.