Gå till innehållet

Tack!

2011 var ett fantastiskt år då vi tack vare alla er som stödjer UNICEF kunde förändra livet för miljontals barn världen över. Bland annat vaccinerade vi 10 miljoner barn i Afghanistan. Och 16 år av påtryckningar ledde äntligen till en lag mot könsstympning av flickor i Guinea-Bissau. Ingenting UNICEF gör är möjligt utan stödet från våra supportrar.

I veckan blev det klart att UNICEF var Sveriges största insamlingsorganisation 2011 enligt FRII, då vi samlade in närmare en halv miljard svenska kronor. Tack vare våra Världsföräldrar. Tack vare alla ni som handlat i vår gåvoshop. Tack vare alla som gett en engångsgåva till exempel i samband med en katastrof. Tack vare våra företagssamarbeten IKEA, H&M, PostkodLotteriet och Gina Tricot. Det är tack vare alla er som vi kan göra skillnad. Varje dag världen över kämpar UNICEF för att barns rättigheter ska respekteras.

Förra året gjorde vi fantastiska saker. Spädbarn vaccinerades mot dödliga sjukdomar i Sudan. Allt fler flickor fick möjlighet att gå i skolan i Pakistan. Barnsoldater befriades och återförenades med sina familjer i Kongo-Kinshasa. Och vi kämpade för barns rättigheter i Sverige genom att bland annat jobba för att göra barnkonventionen till svensk lag.

När hemska nyheter sköljer över oss varje dag från världens alla hörn är det kanske lätt att resignera och tycka att ingenting spelar någon roll. Att det inte är någon idé att engagera sig. Men det är det visst. Det går att förändra.

UNICEF är hel beroende av frivilliga bidrag. Om vi ska fortsätta det livsviktiga arbetet behöver vi bli fler som hjälps åt. Miljontals barn världen över behöver din hjälp. Du kan stötta UNICEF genom att till exempel bli Världsförälder, ge bort en gåva från vår gåvoshop eller bli frivillig.

/ Véronique Lönnerblad
Generalsekreterare UNICEF Sverige

Hjälp oss att göra fler uppmärksamma på UNICEFs arbete för barns rättigheter genom att gilla eller dela inlägget!