Gå till innehållet
Laddar…

Unikt samarbete med Bill Gates

I ett unikt samarbete med The Gates Foundation lovar filantropen Bill Gates att bidra med lika mycket pengar som UNICEF samlar in för att utrota mässling. UNICEFs mål är att få in 5 miljoner USD – och med Bills matchning blir det sammanlagt 10 miljoner USD! Med de pengarna kommer vi en bra bit närmare målet – en värld fri från mässling.

Varje dag dör 380 barn av mässling

Mässling är en av de mest smittsamma virussjukdomarna i världen och en av de främsta orsakerna till dödsfall bland barn under fem års ålder. Men det finns en billig och enkel lösning – vaccin. Det kostar bara 10 kr att vaccinera ett barn mot mässling. Det är en av de mest kostnadseffektiva insatser man kan göra för att rädda barns liv. UNICEF kämpar över hela världen för att vaccinera alla barn mot dödliga sjukdomar.

Mässling har minskat med 74 procent på 10 år

UNICEF är en av drivkrafterna i kampen för att jordens alla barn ska skyddas mot dödliga sjukdomar. Som en av grundarna till det globala samarbetet, The Measles Initiative, genomför vi massvaccinationer över hela världen. Sedan starten år 2001, har över en miljard barn i över 60 länder vaccinerats mot mässling. Och resultatet är strålande. Mässling har minskat med 74 procent! Målet är att nå 95 procent till år 2015 då millenniemålen ska vara uppnådda. Men fortfarande återstår mycket arbete.

Bill vill, vill du?

Tack vare många generösa givare räddar UNICEF tusentals barns liv varje dag. Nu hoppas vi att fler vill vara med och investera i barns hälsa och bidra till att alla barn får möjlighet att överleva och växa. I samarbetet med The Gates Foundation lovar Bill Gates att bidra med lika mycket pengar som UNICEF samlar in för att utrota mässling. Det innebär att alla gåvor till barnen inom denna kampanj dubblas automatiskt.

Välkommen att kontakta Emma på UNICEF Sverige, så kan hon berätta mer om det unika samarbetet med Bill Gates och om hur du kan bli en viktig person i kampen mot mässling. Emmas nås lättast på direktnummer 08-692 25 28 eller via e-post emma.ohlson@unicef.se.