Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF i Almedalen: Kan Twitter göra barnkonventionen till lag?

Trots flera års opinionsbildning från flera barnrättsorganisationer och trots en politisk majoritet för att göra barnkonventionen till lag händer ingenting. Varför inte? Vilken inverkan har digital opinionsbildning för att göra barnkonventionen till lag?

De frågorna ställer vi oss på vårt seminarium ”Kan Twitter göra barnkonventionen till lag?” som äger rum på Barnrättstorget under politikerveckan i Almedalen. Kom och lyssna på en diskussion tillsammans med Elin Saga Kjørholt, jurist på Norsk senter for menneskerettigheter från Norge där barnkonventionen är lag, Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap från Göteborgs universitet, Christina Heilborn, barnrättsjurist UNICEF Sverige, samt Ann-Therése Enarsson, idag Systembolaget och årets Lobbyist 2004 för sitt arbete med att införa rökförbud på krogen. Brit Stakston, mediestrateg från JMW kommunikation är moderator.

Tid: 3 juli kl. 13.00-13.45
Adress: Barnrättstorget, Tage Cervins gata 3.

Vill du vara med och twittra under seminariet, använd #almedalen och #barnkonventionen
Seminariet på Facebook.

Varmt välkomna!

Vår barnrättsjurist Christina Heilborn deltar även på Migrationsverkets seminarium på Barnrättstorget samma dag kl. 14.00-14.45 på temat ”Synnerligen ömmande omständigheter — hur fungerar lagen för barn i svåra situationer”.

Om Barnrättstorget

I år är UNICEF Sverige en av deltagarna på Barnrättstorget – en plats i Almedalen som samlar viktiga aktörer inom barnrättsfrågor. Vi vill skapa goda förutsättningar för kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och bidra till att utveckla barnrättsområdet. Bakom Barnrättstorget står förutom UNICEF Sverige Barn- och elevombudet, Barnombudsmannen, BRIS, Migrationsverket, Rädda Barnen och Skolinspektionen i samarbete med Stiftelsen Idéer för livet. Torget invigs 2 juli kl. 17:00. Du hittar inbjudan här. Anmälan krävs.

Hela seminarieprogrammet för Barnrättstorget hittar du här.