Gå till innehållet

”Det är svårt att sätta sig under Västerbron och göra läxan”

Danne och Bleckan driver tatueringsstudion Salong Betong och är kända från bland annat SVTs serie ”Danne och Bleckan – från ingenting till någonting”. De har båda personliga erfarenheter av att leva i socialt utanförskap och att kämpa för att ta sig till "någonting".

Med start 2012 kraftsamlar vi på UNICEF för att sätta fokus på barn i socialt utanförskap i Sverige. Vi vill ta ett helhetsgrepp om frågan och visa på alla faktorer som gör att barn riskerar att hamna i utanförskap. Något som barnen vi har pratat med själva poängterar som en viktig strategi för att bryta socialt utanförskap är förebilder. Någon som har varit i deras skor men som har lyckats ta sig därifrån. Till vår hjälp har vi därför tagit Danne och Bleckan då vi anser att de på ett trovärdigt sätt kan berätta om hur det är att leva i ett utanförskap.

Tidigare i år reste de också med UNICEF till ett av Latinamerikas fattigaste länder Paraguay och träffade barn som lever och arbetar på gatan. Resan resulterade i en webbserie som sändes på unicef.se.

Maria Larsson är ansvarig politiker. Imorgon, den 8 november kl 17 tågar vi till riksdagen och överlämnar en telefon full av underskrifter och meddelanden till henne. Prata in ett meddelande på 08-555 137 27 eller SMSa UTANFÖR följt av ditt meddelande till 72 401 (kostar som ett vanligt SMS). Tack!