Gå till innehållet

En vecka med goda nyheter – Datakiosker sprider viktig kunskap

Vi kom på ett nytt sätt att nå ut med viktig livskunskap till ungdomar i fattiga och isolerade områden på landsbygden i Uganda. Solenergidrivna datakiosker tillverkas lokalt av gamla oljefat av plåt och förses med en inbyggd lågenergi-laptop, hållbart vattensäkert tangentbord och solpanel.

Foto:

Foto: © UNICEF/Yannick Tylle

Förutom basfunktioner har datorn fyllts med filmer om hälsa, skydd mot övergrepp, yrkespraktik, utbildningsmöjligheter med mera.

Under 2012 har 50 datakiosker monterats på ungdomscenter och ytterligare ett hundratal väntar på installation. Planen är att lansera vår uppfinning i landets alla distrikt – och i andra fattiga länder.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler flickor får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2012 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!