Gå till innehållet

Det är dags att välja inriktning för Operation Dagsverke 2014

I helgen samlas elever från över trettio skolor i Filadelfiakyrkan i Stockholm för att tillsammans välja vilket projekt Operation Dagsverke 2014 ska stödja. Operation Dagsverkes Nationella konferens har genomförts sedan 2007 och förutom att välja projekt är syftet att ge alla deltagande eleverna förutsättningar och redskap för att på bästa sätt organisera kampanjen på sin skola.

nationella konferensen

Operation Dagsverkes grundstomme är att kampanjen genomförs av elever i Sverige för elever runt omkring i världen. Kampanjen bygger på elevernas intresse och organisering och valet av inriktning för Operation Dagsverke är därför en viktig del av konferensen. 

Eftersom UNICEF kämpar för alla barn världen över, och gör sitt yttersta för att varenda unge ska få sina rättigheter tillgodosedda kommer den insats som väljs under nationella konferensen vara en del i de övergripande program vi stödjer och arbetar med.

Operation Dagsverke är ett fantastiskt sätt att ta världen till skolan och nu på lördag kommer elever runt om i Sverige samlas för att påverka Operation Dagsverkes inriktning. Under konferensen kommer deltagarna bland annat få träffa några ungdomar från Nepal, dit årets insamlade medel går, och höra deras berättelse om hur det är att ta del av UNICEFs informella utbildningsprogram. Vi hoppas på diskussioner om förutsättningarna för utbildning i Sverige och i världen.