Gå till innehållet
Laddar…

Elever ställer upp för andra elever

Den här veckan är det dags för årets Operation Dagsverke för tiotusentals elever runt om i landet. De kommer att lämna skolbänken en dag för att kämpa för att andra barn ska kunna sitta i skolbänken i Nepal.

_MG_6214

Skolorna har varit oerhört kreativa och det kommer att bli loppmarknader, fönster kommer att putsas, sång och musik på gator och torg. Håll utkik efter dem eller berätta om du behöver hjälp med ett dagsverke i skolorna nära dig.

Vart du än befinner dig i landet kan det hända att du stöter på dessa engagerade ungdomar. Södra Latins gymnasium kommer att ha stor loppmarknad på Medborgarplatsen i Stockholm på onsdag. I Kalmar kommer bilar bli tvättade och gräset bli nyklippt och Vasaskolans elever sjunger på stadens gator. I Åre hittar du Mörsils skolas elever med olika uppdrag på olika arbetsplatser och i Skarpnäcks skola gör barnen en konstutställning där besökarna får lämna bidrag. Ute på Tyresö finns möjligheten att köpa hembakta bullar och hem kommer vara extra renstädade där i slutet av den här veckan. I Härnösand kommer Härnösands gymnasiums elever vara ute och samla in pengar den 16 maj, så var beredda på att ge ett bidrag.

Det här är bara några exempel på vad som kommer att ske den här veckan. Visst är det härligt att läsa om elevernas engagemang! Här hittar du samtliga skolor som har anmält sig till årets Operation Dagsverke.

Nu håller vi tummarna att de får en riktigt härlig dag och att vi får in riktigt mycket pengar så att vi kan hjälpa barnen i Nepal med sin rättighet att få gå i skolan.

Håll utkik för att ge ert bidrag och peppa gärna de elever ni möter genom att tacka för att de gör något viktigt för andra ungdomar.

Och ni elever som är ute och gör era dagsverken. Glöm inte att sprida vad ni gör med #operationdagsverke.

od_instagram2