Gå till innehållet
Laddar…

Utbildning och vattenfrågor i topp på FN-dagen

På FN-dagen 24 oktober hade UNICEF tillsammans med sex andra organisationer inom FN-familjen i Sverige ett event på Centralstationen i Stockholm. Under hela dagen kunde förbipasserande se en informativ utställning om de åtta nuvarande millenniemålen. De kunde även lyssna till inspirerande tal av bland annat Carolina Klüft, Margareta Winberg och EU-minister Birgitta Olsson.

Bild Centralen

På FN-dagen 24 oktober hade UNICEF tillsammans med sex andra organisationer inom FN-familjen i Sverige ett event på Centralstationen i Stockholm. Under hela dagen kunde förbipasserande se en informativ utställning om de åtta nuvarande millenniemålen. De kunde även lyssna till inspirerande tal av bland annat Carolina Klüft, Margareta Winberg och EU-minister Birgitta Olsson.

I vår monter gav vi även besökarna en möjlighet att rösta på tre av 16 områden som man tycker bör prioriteras högre inom de kommande utvecklingsmålen som ska ersätta de nuvarande millenniemålen. Denna omröstning är en del i den globala processen för att ta fram de nya utvecklingsmålen. Alla kan gå in och rösta på denna sajt: www.myworld2015.org.

Det blev många intressanta möten och samtal med människor om FN och utvecklingsfrågor.

Under FN-dagen tog ungefär 370 personer tillfället att rösta på de områden de tycker är viktigast att prioritera. De tre områden som fick flest röster var:

  1. Utbildning (18 procent av rösterna)
  2. Vatten och sanitet (12 procent)
  3. Sjukvård (11 procent)

Alla som arbetar med utvecklingsfrågor hanterar så klart inte dessa områden så här separat. Men röstningen gav ändå upphov till mycket intressanta samtal om vad som driver utveckling. Vi kunde också informera många människor om millenniemålen.

Gå in du också och rösta!

www.myworld2015.org