Gå till innehållet
Laddar…

Rena vatten hos Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA

Nu är det dags igen för några av Sveriges största kedjor att kämpa tillsammans med UNICEF. I vår är temat alla barns rätt till rent vatten. Skänk tio kronor när du handlar hos någon av våra samarbetspartners, så renar du mer än 1 000 liter livsviktigt vatten.

Foto: © UNICEF

Varje dag dör fler än 1 400 barn av smutsigt vatten. Det vill vi ändra på, och vi vet att det går. Tillsammans med Gina Tricot, H&M, IKEA och Apotek Hjärtat har vi som mål att under vårens kampanj rena 200 miljoner liter vatten. Men vi behöver din hjälp.

När du handlar hos någon av våra samarbetspartners får du möjlighet att skänka tio kronor i samband med ditt köp. Tio kronor räcker till 231 vattenreningstabletter som kan rena mer än 1 000 liter vatten. För varje tia får fler barn tillgång till rent vatten och kan undvika sjukdomar.

Följande datum pågår kampanjen i butik:

IKEA: 14 april – 11 maj

Apotek Hjärtat: 16 april – 5 maj

Gina Tricot: 22 april – 11 maj

H&M: 24 april – 8 maj

Som vanligt kan du också köpa vattenreningstabletter i vår gåvoshop.

UNICEF kämpar för att ge alla barn över hela världen tillgång till rent vatten. Och det ger resultat. Idag har två miljarder fler människor tillgång till rent vatten än 1990. Men fortfarande saknar 768 miljoner människor tillgång till en säker vattenkälla. Med din hjälp kan vi förändra det här. Det finns alltid ett sätt att förändra barns liv.